„Przebojowe warzywa Bonduelle” ten slogan reklamowy zawsze nucę w myślach kiedy widzę logo firmy.
Krótko o historii
Grupa Bonduelle początkowo była małym rodzinnym przedsiębiorstwem, którego historia rozpoczęła się w 1853 roku. Dzięki długoterminowej wizji rozwoju oraz innowacyjności produkty są dzisiaj sprzedawane w 100 krajach pod różnymi markami. Do Polski firma zawitała dopiero w 1992 roku.
Produkcja
Produkcja oparta jest na 4 sektorach: warzywa konserwowe, mrożonki warzywne, warzywa świeże gotowe do użycia i przetworzone gotowe do spożycia. Aby zachować wartość odżywczą oraz smak kontrola jakości rozpoczyna się już przy doborze nasion i producentów. Nadzorowane są uprawy, proces produkcji, receptury jak również opakowania.
Produkty testowane przeze mnie
10 puszek wspaniałych warzyw gotowych od razu do spożycia. Moim hitem są te gotowane na parze zaś mojemu synowi najbardziej smakowała cieciorka.
Kukurydza złocista Bonduelle
Naturalnie słodka, chrupiąca i soczysta. Przygotowałam z niej pyszne kukurydziane placuszki.
https://fiolkowakuchniamalgorzaty.wordpress.com/2015/12/09/2658/
Fasola Bonduelle
Miałam przyjemność spróbować czerwonej i białej fasoli gotowanej na parze. Są niezwykle chrupkie i wspaniale nadają się do sałatek.
https://fiolkowakuchniamalgorzaty.wordpress.com/2015/12/14/salatka-z-kurczakiem-ryzem-i-fasola/
Młoda marchewka Bonduelki
Pochodzi z linii stworzonej specjalnie z myślą o najmłodszych. Małe, smaczne marcheweczki nadają się do bezpośredniego spożycia z dodatkiem pysznej orzechowej pasty.
https://fiolkowakuchniamalgorzaty.wordpress.com/2015/12/06/orzechowa-pasta-do-warzyw/
Groszek Bonduelle
Uniwersalny dodatek do sałatek, past i dań na ciepło. Wspaniale podkreśla smak greckiego sosu do ryby.
https://fiolkowakuchniamalgorzaty.wordpress.com/2015/11/27/ryba-z-greckim-sosem/
Soczewica gotowana na parze
Pyszna soczewica idealnie wkomponowała się w sałatkę z fasolką szparagową, również gotowaną na parze i tuńczykiem.
Cieciorka oraz kukurydza z groszkiem
Dodatek tych warzyw bardzo wzbogacił sałatkę z makaronem. Mój syn rozsmakował się w niej a cieciorkę mógłby jeść łyżkami prosto z puszki.
https://fiolkowakuchniamalgorzaty.wordpress.com/2015/11/17/salatka-z-makaronem-i-cieciorka/
Meksykańskie chili con carne
Gotowe danie z puszki. Wystarczy dodać makaron oraz mięso by powstała pyszna zapiekanka.
https://fiolkowakuchniamalgorzaty.wordpress.com/2015/11/14/zapiekanka-z-chili-con-carne/
Polecam!
Haha, ta reklama utkwiła w pamięci na zawsze chyba wszystkim, którzy wtedy mieli telewizory w domach i oglądali ją choć parę razy. Ja lubię warzywa tej firmy swoją drogą.
PolubieniePolubienie
[…] Czytaj Dalej (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); […]
PolubieniePolubienie