Tagi

, , , , , , ,

Sałatka, która nie wymaga dużego nakładu pracy. W zasadzie robi się ją błyskawicznie. Wystarczy tylko ugotować makaron, połączyć go z resztą składników i podać rodzinie. Mój syn nawet prosił o dokładkę.

SAM_3658

Składniki

1/3 opakowania makaronu świderki
1 puszka cieciorki gotowanej na parze firmy Bonduelle
1 puszka kukurydzy z groszkiem firmy Bounduelle
1/2 opakowania sosu kebab- gyros firmy Folwark
kawałek pora
pieprz turecki firmy Rafex
sól morska
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
ewentualnie czosnek

SAM_3674

1. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Odcedzamy, płuczemy zimna wodą i zostawiamy aż przestygnie.
2. Cieciorkę oraz kukurydzę z groszkiem płuczemy pod bieżącą wodą.
3. Kawałek pora kroimy w cienkie krążki.
4. Do miski przekładamy odsączony makaron, dodajemy warzywa, sos kebab-gyros i poszatkowaną natkę pietruszki.
5. Składniki dokładnie mieszamy, doprawiamy pieprzem tureckim oraz sola morska.
6. Do sałatki możemy również dodać przeciśnięty ząbek czosnku lub odrobinę granulowanego.
SAM_3660

Smacznego życzy

logo

rafex

bonduelle_logo_facebook

Advertisements