Bonduelle

„Przebojowe warzywa Bonduelle” ten slogan reklamowy zawsze nucę w myślach kiedy widzę logo firmy.

bonduelle_logo_facebook

Krótko o historii

Grupa Bonduelle początkowo była małym rodzinnym przedsiębiorstwem, którego historia rozpoczęła się w 1853 roku. Dzięki długoterminowej wizji rozwoju oraz innowacyjności produkty są dzisiaj sprzedawane w 100 krajach pod różnymi markami. Do Polski firma zawitała dopiero w 1992 roku. 

Produkcja

Produkcja oparta jest na 4 sektorach: warzywa konserwowe, mrożonki warzywne, warzywa świeże gotowe do użycia i przetworzone gotowe do spożycia. Aby zachować wartość odżywczą oraz smak kontrola jakości rozpoczyna się już przy doborze nasion i producentów.  Nadzorowane są uprawy, proces produkcji, receptury jak również opakowania. 

Produkty testowane przeze mnie

12193651_538717022970912_8507391753607891085_n

10 puszek wspaniałych warzyw gotowych od razu do spożycia. Moim hitem są te gotowane na parze zaś mojemu synowi najbardziej smakowała cieciorka.

Kukurydza złocista Bonduelle

Naturalnie słodka, chrupiąca i soczysta. Przygotowałam z niej pyszne kukurydziane placuszki.

SAM_4533

https://fiolkowakuchniamalgorzaty.wordpress.com/2015/12/09/2658/

Fasola Bonduelle

Miałam przyjemność spróbować czerwonej i białej fasoli gotowanej na parze. Są niezwykle chrupkie i wspaniale nadają się do sałatek. 

SAM_4243

https://fiolkowakuchniamalgorzaty.wordpress.com/2015/12/14/salatka-z-kurczakiem-ryzem-i-fasola/

 Młoda marchewka Bonduelki

Pochodzi z linii stworzonej specjalnie z myślą o najmłodszych. Małe, smaczne marcheweczki nadają się do bezpośredniego spożycia z dodatkiem pysznej orzechowej pasty.

20151206_112634

https://fiolkowakuchniamalgorzaty.wordpress.com/2015/12/06/orzechowa-pasta-do-warzyw/

Groszek Bonduelle

Uniwersalny dodatek do sałatek, past i dań na ciepło. Wspaniale podkreśla smak greckiego sosu do ryby.

SAM_3849

https://fiolkowakuchniamalgorzaty.wordpress.com/2015/11/27/ryba-z-greckim-sosem/

Soczewica gotowana na parze

Pyszna soczewica idealnie wkomponowała się w sałatkę z fasolką szparagową, również gotowaną na parze i tuńczykiem. 

SAM_3596

https://fiolkowakuchniamalgorzaty.wordpress.com/2015/11/18/salatka-z-tunczykiem-i-fasolka-szparagowa/

Cieciorka oraz kukurydza z groszkiem

Dodatek tych warzyw bardzo wzbogacił sałatkę z makaronem. Mój syn rozsmakował się w niej a cieciorkę mógłby jeść łyżkami prosto z puszki.

SAM_3655

https://fiolkowakuchniamalgorzaty.wordpress.com/2015/11/17/salatka-z-makaronem-i-cieciorka/

Meksykańskie chili con carne

Gotowe danie z puszki. Wystarczy dodać makaron oraz mięso by powstała pyszna zapiekanka.

SAM_3489

https://fiolkowakuchniamalgorzaty.wordpress.com/2015/11/14/zapiekanka-z-chili-con-carne/

Polecam!

2 comments

Dodaj komentarz