Pure z dyni jest niezwykle proste w przygotowaniu. Możemy użyć go jako bazę do wielu potraw jak i słodkich wypieków.
Składniki
1 dynia
1. Z racji tego że dynia ma bardzo twardą skórkę, obieramy ją dopiero po ugotowaniu.
2. Warzywo dzielimy na pół, wyjmujemy miąższ z pestkami. Kroimy na mniejsze kawałki. Gotujemy na parzę.
3. Kiedy dynia trochę przestygnie odkrawamy z niej skórkę. Odciskamy nadmiar wody i blendujemy.
4. Pure z dyni możemy podzielić na porcję. Ja odmierzam je szklanką, pakuję w woreczki i zamrażam.
Smacznego!
[…] 2 szkl pure z dyni (użyłam mrożonego) 1 serek topiony ok. 200 ml wody 1 łyżeczka Gomasio imbir mielony papryka […]
PolubieniePolubienie
[…] Pure z dyni […]
PolubieniePolubienie
[…] szkl pure dyni 1 łyżka margaryny lub masła szczypta soli ok. 2 szkl mąki olej do […]
PolubieniePolubienie