Szybkie i smaczne danie do przygotowania w 30 minut. Dzięki mixu fasoli jest bardziej treściwe a wędzone frankfurterki nadają potrawie niezwykłego aromatu.
Składniki
6 wędzonych frankfurterek
1 puszka mixu fasoli z cieciorką Bonduelle
ok. 300 ml przecieru pomidorowego
szczypiorek
sól
pieprz
makaron penne
starty parmezan
1. Frankfurterki kroimy w plastry. Podsmażamy na oleju. Kiedy będą rumiane zalewamy przecierem pomidorowym.
2. Dodajemy mix fasoli i dusimy przez kilkanaście minut. Sos doprawiamy pieprzem, solą i szczypiorkiem. Jeśli jest za rzadki, zdejmujemy pokrywkę i odparowujemy nadmiar wody.
3. Gotowy podajemy z makaronem penne i startym parmezanem.
4. Zabieganym rodzicom polecam fantastyczny pomysł z wykorzystaniem silikonowych pojemników od Jana Niezbędnego. Makaron układamy na dnie, zalewamy go sosem, zamykamy pokrywkę i wstawiamy do lodówki. W razie potrzeby umieszczamy pojemnik w mikrofalówce i mamy gotowy obiad.
5. To doskonały sposób aby nasze pociechy miały codziennie ciepły posiłek. Wystarczy użyć mniejszych pojemników. Do każdego domownika możemy dopasować odpowiednią wielkość.
6. Jan Niezbędny posiada w swojej ofercie aż 4 rozmiary. Produkt ze zdjęcia to 1200 ml pojemności. Pokrywka jest dodatkowo wyposażona w otwór z silikonowym koreczkiem. To bardzo pomysłowe rozwiązanie, idealne do odgrzewania posiłków w mikrofalówce.
Smacznego życzy
[…] W czerwonym, największym 1200 ml podałam penne z fasolą i frankfurterkami. […]
PolubieniePolubienie