Penne z fasolą i frankfurterkami

Szybkie i smaczne danie do przygotowania w 30 minut. Dzięki mixu fasoli jest bardziej treściwe a wędzone frankfurterki nadają potrawie niezwykłego aromatu.

20170517_160929a

Składniki

6 wędzonych frankfurterek
1 puszka mixu fasoli z cieciorką Bonduelle
ok. 300 ml przecieru pomidorowego
szczypiorek
sól
pieprz
makaron penne
starty parmezan

20170517_161221

1. Frankfurterki kroimy w plastry. Podsmażamy na oleju. Kiedy będą rumiane zalewamy przecierem pomidorowym.

2. Dodajemy mix fasoli i dusimy przez kilkanaście minut. Sos doprawiamy pieprzem, solą i szczypiorkiem. Jeśli jest za rzadki, zdejmujemy pokrywkę i odparowujemy nadmiar wody.

3. Gotowy podajemy z makaronem penne i startym parmezanem.

4. Zabieganym rodzicom polecam fantastyczny pomysł z wykorzystaniem silikonowych pojemników od Jana Niezbędnego. Makaron układamy na dnie, zalewamy go sosem, zamykamy pokrywkę i wstawiamy do lodówki. W razie potrzeby umieszczamy pojemnik w mikrofalówce i mamy gotowy obiad.

5. To doskonały sposób aby nasze pociechy miały codziennie ciepły posiłek. Wystarczy użyć mniejszych pojemników. Do każdego domownika możemy dopasować odpowiednią wielkość.

6. Jan Niezbędny posiada w swojej ofercie aż 4 rozmiary. Produkt ze zdjęcia to 1200 ml pojemności. Pokrywka jest dodatkowo wyposażona w otwór z silikonowym koreczkiem. To bardzo pomysłowe rozwiązanie, idealne do odgrzewania posiłków w mikrofalówce.

20170517_161017.jpg

Smacznego życzy

Jan_Niezb_dny_logo

bonduelle_logo_facebook

1 comments

Dodaj komentarz