Pieczeń rzymska ze szparagami

Smaczny dodatek do pieczywa. Pieczeń rzymską wzbogaciłam zielonymi szparagami, które nadały jej dodatkowych walorów smakowych i odżywczych.

SAM_2236a.JPG

Składniki

500 g mielonej łopatki wieprzowe
1 czerstwa bułka
2 jajka
1 cebula
1 łyżka oleju
4 zielone ugotowane szparagi
przyprawa Kuchta Tradismak
sól
pieprz
1 łyżka płatków owsianych
1 aluminiowa foremka Tradismak

SAM_2259.JPG

1. Czerstwą bułkę namaczamy w wodzie, dobrze odciskamy. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju.

2. Składniki dodajemy do mięsa, razem z jajkami. Wyrabiamy na gładka masę. Całość doprawiamy przyprawą, solą i pieprzem.

3. Dno foremki smarujemy odrobiną oleju i wysypujemy płatkami owsianymi.

4. Układamy masę mięsna warstwami a między nimi, na przemian szparagi.

5. Pieczemy około 45-50 minut w 180 stopniach.

SAM_2244a

Smacznego życzy

logo

1 comments

Dodaj komentarz