Tradismak

Tradismak czyli „zakręceni” pasjonaci domowych wyrobów. Tak właściwie to sklep internetowy, którego właścicielem jest firma Sekwens.

logo

Krótko o historii

Polscy producenci mieszanek przyprawowych działają na rynku od 1991 roku. Początkowo zajmowali się jedynie sprzedażą narzędzi, przypraw i wszelkich dodatków niezbędnych w domowym masarstwie. Z czasem, za namową bliskich, stworzyli własne przepisy z dokładnymi instrukcjami „krok po kroku”.

Pasja tworzenia tradycyjnych swojskich wyrobów zachęciła okolicznych mieszkańców do coraz liczniejszych odwiedzin siedziby firmy. Dlatego właściciele postanowili otworzyć sklep internetowy tradismak.pl.

Produkcja

W wymienionym wyżej sklepie można zaopatrzyć się w gotowe mieszanki przypraw, skomponowane na podstawie wieloletnich doświadczeń producentów, dodatki spożywcze, jelita, osłonki a także profesjonalny sprzęt jak szynkowary czy wędzarnie. W ofercie są także części wymienne do maszynek, termometry, wagi , fartuchy i cała gama rzeczy potrzebnych każdemu masarzowi. 

Dużym atutem są bardzo dokładne instrukcje. Każdy produkt spożywczy jak i sprzęt jest opisany w jasny i czytelny sposób. Sklep dodatkowo oferuje bezpłatną radę oraz pomoc przy wyborze i obsłudze.

Produkty testowane przeze mnie

20170317_174950.jpg

W ramach współpracy firma podarowała mi zestaw „Singiel” zawierający szynkowar o pojemności 900 g, worek foliowy, termometr oraz kilka torebek mieszanek przypraw o wdzięcznych nazwach: John, Rozkoszna, Kebabczeta, Szecherezada, Peklosmaczek oraz żelatynę spożywczą.

Moim zadaniem było przygotowanie trzech domowych wyrobów. Przyznam szczerze, że nie wiedziałam jak mam się do tego zabrać. Pomogła mi w tym szczegółowa instrukcja,

20170320_092933.jpg

Pierwszy przepis to mielonka z suszonymi pomidorami. Lekko pikantna i aromatyczna wędlina, której zapach rozlegał się w całym domu.

SAM_1156

Druga wędlina to drobiowa prasowanka z żurawiną, Delikatna w smaku i kusząca wyglądem. Doskonale prezentuje się na świątecznym stole jak i rodzinnych spotkaniach.

SAM_1493

Trzeci wyrób, wymagający więcej czasu, to schab w pierzynce z mielonego mięsa. Dwa smaki zamknięte w jednym kawałku. 

20170415_161751

Podsumowując, korzystanie z szynkowaru jest bardzo intuicyjne. Wystarczy przestrzegać zasad opisanych przez producenta i puścić wodze fantazji. Domowe wyroby smakują lepiej niż sklepowe a wielkość szynkowaru możecie dopasować do potrzeb swoich rodzin. W ofercie są aż 4 rozmiary.

Jeśli dziadek potrafi, to Ty także 😉

Fiołkowa Kuchnia serdecznie poleca i zaprasza na stronę tradismak.pl.

Dodaj komentarz