Nowa odsłona sałatki z tuńczykiem. Ryż zastąpiłam cieciorką z puszki, dzięki której czas przygotowania jest o wiele krótszy.
Składniki
1 puszka tuńczyka
1 puszka cieciorki gotowanej na parze firmy Bonduelle
2 jajka ugotowane na twardo
1 puszka kukurydzy z chili firmy Bonduelle
1/2 papryki czerwonej
3-4 ogórki kiszone
kawałek pora
natka pietruszki
majonez
sól
pieprz
1. Do przygotowania sałatki użyłam tuńczyka w wodzie. Odsączamy go na sitku.
2. Cieciorkę i kukurydzę z chili dokładnie płuczemy.
3. Jajka obieramy, kroimy w kostkę, tak samo ogórki, pora i paprykę.
4. Składniki przekładamy do miski, dokładnie mieszamy.
5. Dodajemy poszatkowaną natkę pietruszki oraz majonez. Doprawiamy pieprzem i ewentualnie solą.
6. Mieszamy wszystko jeszcze raz i odstawiamy sałakę na dwie godziny.
Smacznego życzy
Smaczna propozycja, moje ulubione składniki 🙂
PolubieniePolubienie
Dziękuję Kasiu 🙂
PolubieniePolubienie
Dzięki 🙂
PolubieniePolubienie