Sałatka z tuńczykiem i cieciorką

Nowa odsłona sałatki z tuńczykiem. Ryż zastąpiłam cieciorką z puszki, dzięki której czas przygotowania jest o wiele krótszy.

SAM_0340.JPG

Składniki

1 puszka tuńczyka
1 puszka cieciorki gotowanej na parze firmy Bonduelle
2 jajka ugotowane na twardo
1 puszka kukurydzy z chili firmy Bonduelle
1/2 papryki czerwonej
3-4 ogórki kiszone
kawałek pora
natka pietruszki
majonez
sól
pieprz

SAM_0349.JPG

1. Do przygotowania sałatki użyłam tuńczyka w wodzie. Odsączamy go na sitku.

2. Cieciorkę i kukurydzę z chili dokładnie płuczemy.

3. Jajka obieramy, kroimy w kostkę, tak samo ogórki, pora i paprykę.

4. Składniki przekładamy do miski, dokładnie mieszamy.

5. Dodajemy poszatkowaną natkę pietruszki oraz majonez. Doprawiamy pieprzem i ewentualnie solą.

6. Mieszamy wszystko jeszcze raz i odstawiamy sałakę na dwie godziny.

sam_0355a

Smacznego życzy

bonduelle_61859

3 comments

Dodaj komentarz