Tagi

, , , , , ,

Soczyste i aromatyczne mięso z piersi kurczaka to doskonała propozycja na grilla. Można je również upiec w piekarniku lub usmażyć na patelni.

SAM_6590

Składniki

1 podwójna pierś z kurczaka
ok. 4 łyżki kawioru z bakłażana firmy Proeco Polska
2 łyżeczki ugotowanego amarantusa
1 plaster sera żółtego
sól
pieprz

SAM_6611.JPG

1. Mięso kroimy na dwie części. Smarujemy częścią kawioru z bakłażana, doprawiamy solą i pieprzem. Wstawiamy do lodówki na godzinę.

2. Plasterek sera kroimy w kostkę, mieszamy z pozostałym kawiorem i amarantusem. ewentualnie doprawiamy.

3. Piersi nacinamy z boku, wkładamy farsz i zaszywamy.

4. Każdą owijamy osobno w folię aluminiową i grillujemy.

5. W domowych warunkach możemy upiec je w piekarniku lub usmażyć na patelni.

SAM_6585

Smacznego życzy

logo-proeco

 

 

Advertisements