Soczyste i aromatyczne mięso z piersi kurczaka to doskonała propozycja na grilla. Można je również upiec w piekarniku lub usmażyć na patelni.
Składniki
1 podwójna pierś z kurczaka
ok. 4 łyżki kawioru z bakłażana firmy Proeco Polska
2 łyżeczki ugotowanego amarantusa
1 plaster sera żółtego
sól
pieprz
1. Mięso kroimy na dwie części. Smarujemy częścią kawioru z bakłażana, doprawiamy solą i pieprzem. Wstawiamy do lodówki na godzinę.
2. Plasterek sera kroimy w kostkę, mieszamy z pozostałym kawiorem i amarantusem. ewentualnie doprawiamy.
3. Piersi nacinamy z boku, wkładamy farsz i zaszywamy.
4. Każdą owijamy osobno w folię aluminiową i grillujemy.
5. W domowych warunkach możemy upiec je w piekarniku lub usmażyć na patelni.
Smacznego życzy
Pyszna propozycja obiadowa 🙂
PolubieniePolubienie
Dzięki 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba