Gulasz wieprzowy z białą fasolą

Aromatyczny gulasz do idealny dodatek do ziemniaków, makaronu, kaszy, czy ryżu. Najlepiej smakuje z ulubioną sałatką.

SAM_6470

Składniki

300 g mięsa gulaszowego
1 mała puszka białej fasoli gotowanej na parze firmy Bonduelle
1 mała cebula
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
sól
pieprz
1 łyżka mąki
5 ziaren jałowca

SAM_6454

1. Mięso podsmażamy na patelni z odrobiną oleju. Zalewamy wodą, dodajemy jałowiec i dusimy.

2. Na drugiej smażymy cebulę pokrojoną w kostkę. Dodajemy do mięsa.

3. Fasolę płuczemy. Dodajemy w momencie, kiedy mięso będzie miękkie.

4. Doprawiamy solą i pieprzem.

5. Gulasz zagęszczamy mąką wymieszaną z odrobiną wody.

6. Na koniec dodajemy natkę pietruszki.

SAM_6473

Smacznego życzy

bonduelle_61859

3 comments

Dodaj komentarz