Aromatyczny gulasz do idealny dodatek do ziemniaków, makaronu, kaszy, czy ryżu. Najlepiej smakuje z ulubioną sałatką.
Składniki
300 g mięsa gulaszowego
1 mała puszka białej fasoli gotowanej na parze firmy Bonduelle
1 mała cebula
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
sól
pieprz
1 łyżka mąki
5 ziaren jałowca
1. Mięso podsmażamy na patelni z odrobiną oleju. Zalewamy wodą, dodajemy jałowiec i dusimy.
2. Na drugiej smażymy cebulę pokrojoną w kostkę. Dodajemy do mięsa.
3. Fasolę płuczemy. Dodajemy w momencie, kiedy mięso będzie miękkie.
4. Doprawiamy solą i pieprzem.
5. Gulasz zagęszczamy mąką wymieszaną z odrobiną wody.
6. Na koniec dodajemy natkę pietruszki.
Smacznego życzy
Pyszny obiadek i w zasadzie sam się robi 🙂
PolubieniePolubienie
To prawda, jest szybki i smaczny 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
[…] Czytaj Dalej (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); […]
PolubieniePolubienie