Deser z barankiem

Pyszny deser dla dzieci nie tylko na Wielkanoc. Biszkopty, serek mascarpone oraz słodkie brzoskwinie to idealne połączenie.

SAM_1643

Składniki

1 serek mascarpone
ok. 1/2 opakowania okrągłych biszkoptów
2-3 połówki brzoskwiń z puszki
1 łyżka cukru pudru
kolorowa masa cukrowa
1 łyżeczka żelatyny

SAM_1649

1. Z podanych składników powinny wyjść 4 deserki.

2.  Żelatynę namaczamy w 3 łyżkach zimnej wody. Kiedy napęcznieje rozpuszczamy na małym ogniu.

3. Na dno 4 plastikowych okrągłych pojemników ( na przykład po margarynie) układamy po kilka biszkoptów.

4. Brzoskwinie kroimy w drobną kostkę, łączymy z serkiem, cukrem pudrem i żelatyną. Rozkładamy równomiernie do pojemników.

5. Na wierzchu układamy resztę biszkoptów. Wstawiamy do lodówki.

6. Z masy cukrowej robimy 4 niewielkie baranki oraz resztę ozdób. Zieloną ścieramy na tarce o dużych oczkach.

7. Deserki wyjmujemy z pojemników. Obkładamy je wiórkami z zielonej masy. Na każdym układamy po jednym baranku i kolorowe kwiatki.

8. Przechowujemy w lodówce.

SAM_1645

Smacznego!

3 comments

Dodaj komentarz