Wspaniały pomysł na niecodzienne śniadanie. Takie muffiny to nic innego jak jajecznica zapiekana w piekarniku. Są bardzo delikatne w smaku i pożywne. Polecam również na świąteczne śniadanie.
Składniki
4 jajka
5 łyżek startego wędzonego sera
4 plastry polędwicy sopockiej
ok. 1 łyżeczka posiekanego koperku
sól
pieprz
3-4 łyżki mleka
1. Do miski wbijamy jajka, dodajemy pokrojoną w kostkę wędlinę, starty ser, i posiekany koperek.
2. Składniki dobrze mieszamy, dolewamy mleko. Konsystencja nie powinna być zbyt gęsta.
3. Ciasto doprawiamy solą i pieprzem.
4. Przelewamy do 8 silikonowych foremek na muffinki. Pieczemy około 8 minut w 200 stopniach.
Smacznego!
Fajny pomysł:) ja ostatnio robiłam ale w blaszce podłużnej 🙂
PolubieniePolubienie
Dzięki 🙂 W blaszce to dla większej ilości osób i wygodniej 😉
PolubieniePolubienie
[…] Czytaj Dalej (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); […]
PolubieniePolubienie