Weekendowa sałatka

Jedna z moich ulubionych sałatek, prosta w wykonaniu a dzięki orzechom włoskim zyskuje ciekawy smak.

SAM_3884

Składniki

1 torebka ryżu 3 kolory
pojedyncza pierś z kurczaka
1/2 czerwonej papryki
1/2 puszki kukurydzy
1 ząbek czosnku
2 orzechy włoskie
majonez
2 łyżki oleju
curry
sól
pieprz
gałka muszkatołowa
słodka papryka w proszku

SAM_3925

1. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, mieszamy z olejem, solą, pieprzem, curry oraz gałką muszkatołową. Smażymy na „suchej” patelni. Zostawiamy aby wystygła.

2. Ryż gotujemy w osolonej wodzie. Również studzimy. Paprykę kroimy w kostkę, ząbek czosnku przeciskamy.

3. Wszystko razem mieszamy z kukurydzą i posiekanymi orzechami ( możemy też zetrzeć je na tarce). Składniki dokładnie łączymy z majonezem i doprawiamy do smaku.

SAM_3888

Smacznego!

5 comments

Dodaj komentarz