Sałatka z pęczakiem i kasztanami

Kolejna propozycja z pieczonymi kasztanami. Proponuję dodać kilka do pysznej sałatki. Wzbogacą walory smakowe i podniosą wartość odżywczą.

SAM_3256 (2)

Składniki

1 słoik selera z ananasem
5-7 pieczonych kasztanów
1 mała cebula
1/2 puszki kukurydzy
2 jajka ugotowane na twardo
6 plastrów polędwicy sopockiej
3/4 szkl pęczaku
3-4 ogórki kiszone
natka pietruszki
majonez
sól
pieprz

SAM_3259 (2)

1. Pęczak gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy i studzimy.

2. Jajka i kasztany obieramy. Kroimy w kostkę razem z ogórkami, cebulą i wędliną.

3. Seler z ananasem odcedzamy, dodajemy do pęczaku. Mieszamy z resztą przygotowanych wcześniej składników.

4. Dodajemy majonez oraz natkę pietruszki.

5. Sałatkę doprawiamy solą i pieprzem. Zostawiamy na kilka godzin aby składniki dobrze się „przegryzły”.

SAM_3254 (2)

Smacznego!

3 comments

Dodaj komentarz