Kolejna propozycja z pieczonymi kasztanami. Proponuję dodać kilka do pysznej sałatki. Wzbogacą walory smakowe i podniosą wartość odżywczą.
Składniki
1 słoik selera z ananasem
5-7 pieczonych kasztanów
1 mała cebula
1/2 puszki kukurydzy
2 jajka ugotowane na twardo
6 plastrów polędwicy sopockiej
3/4 szkl pęczaku
3-4 ogórki kiszone
natka pietruszki
majonez
sól
pieprz
1. Pęczak gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy i studzimy.
2. Jajka i kasztany obieramy. Kroimy w kostkę razem z ogórkami, cebulą i wędliną.
3. Seler z ananasem odcedzamy, dodajemy do pęczaku. Mieszamy z resztą przygotowanych wcześniej składników.
4. Dodajemy majonez oraz natkę pietruszki.
5. Sałatkę doprawiamy solą i pieprzem. Zostawiamy na kilka godzin aby składniki dobrze się „przegryzły”.
Smacznego!
[…] Czytaj Dalej (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); […]
PolubieniePolubienie
Musi być bardzo pyszna 🙂 Pozdrawiam Cię Gosiu 🙂
PolubieniePolubienie
Dziękuję Asiu, również pozdrawiam 🙂
PolubieniePolubienie