Tagi

, , , , , , ,

Pożywna i bogata w różnorodne składniki sałatka.

SAM_6562

Składniki

1/2 szkl ugotowanego amarantusa
1 podwójna pierś z kurczaka
1 kapusta pekińska ( mała )
2 duże pomidory
1 ogórek
1 puszka kukurydzy z groszkiem firmy Jamar
4 łyżki majonezu
4 łyżki śmietany 18%
1-2 ząbki czosnku
kawałek pora
1 łyżka pasty koperkowej firmy Proeco Polska
1 łyżka posiekanej natki pietruszki

SAM_6573

1. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę i marynujemy w paście pietruszkowej przez 30 minut.

2. Smażymy na dobrze rozgrzanej patelni.

3. Kapustę pekińską oraz pora drobno siekamy.

4. Pomidory i ogórka kroimy w kostkę.

5.  Do miski wsypujemy amarantus, opłukaną kukurydzę z groszkiem, pokrojone warzywa oraz zimne kawałki usmażonego kurczaka.

6. Majonez mieszamy ze śmietaną, przeciśniętym czosnkiem i natką pietruszki.

7. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy z sosem, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

SAM_6564

Smacznego życzy

jamar_logo

logo-proeco

 

 

Reklamy