Sałatka z soczewicą

Bezmięsna sałatka w sam raz na lżejszą kolację. Wystarczy kilka chwil aby przygotować coś pysznego i prostego.

SAM_1801a

Składniki

1 puszka soczewicy gotowanej na parze Bunduelle
1 mała kapusta pekińska
1 papryka czerwona
1 puszka kukurydzy z czerwoną fasolą Bonduelle
4 jajka
natka pietruszki
por
sól
kolorowy pieprz
majonez

SAM_1820

1. Jajka gotujemy na twardo. Obieramy i kroimy w kostkę.

2. Kapustą pekińską oraz pora drobno szatkujemy. Soczewicę i kukurydzę z fasolą płuczemy. Składniki wkładamy do miski.

3. Dodajemy pokrojoną czerwoną paprykę, natkę pietruszki i majonez. Dokładnie mieszamy. Na koniec doprawiamy sałatkę sola i kolorowym pieprzem.

SAM_1807

Smacznego życzy

bonduelle_61859

2 comments

Dodaj komentarz