Bezmięsna sałatka w sam raz na lżejszą kolację. Wystarczy kilka chwil aby przygotować coś pysznego i prostego.
Składniki
1 puszka soczewicy gotowanej na parze Bunduelle
1 mała kapusta pekińska
1 papryka czerwona
1 puszka kukurydzy z czerwoną fasolą Bonduelle
4 jajka
natka pietruszki
por
sól
kolorowy pieprz
majonez
1. Jajka gotujemy na twardo. Obieramy i kroimy w kostkę.
2. Kapustą pekińską oraz pora drobno szatkujemy. Soczewicę i kukurydzę z fasolą płuczemy. Składniki wkładamy do miski.
3. Dodajemy pokrojoną czerwoną paprykę, natkę pietruszki i majonez. Dokładnie mieszamy. Na koniec doprawiamy sałatkę sola i kolorowym pieprzem.
Smacznego życzy
Pyszna, moje smaki 🙂
PolubieniePolubienie
Dziękuję 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba