Sernik podwójnie jagodowy

Jeśli nie macie dużo czasu na przygotowanie niedzielnego ciasta, polecam szybki sernik bez pieczenia. Lekka fioletowa pianka z jagodami goji idealnie smakuje w połączeniu z korzennymi herbatnikami.

SAM_1521A.JPG

Składniki

2 opakowania herbatników regionalnych korzennych z polewą kakaową firmy Cukry Nyskie
500 g sera do serników
1 szkl mrożonych lub świeżych jagód leśnych
1/3 szkl jagód goji firmy Targroch
2-3 łyżki cukru pudru
2 łyżki żelatyny
4 łyżki wody

SAM_1529.JPG

 

1. Część ciastek układamy na dnie tortownicy o średnicy 16 cm.

2. Ser, jagody leśne i cukier puder umieszczamy w blednerze. Miksujemy aż powstanie pianka.

3. Żelatynę zalewamy wodą. Kiedy napęcznieje rozpuszczamy.

4. Fioletową masę łączymy z jagodami goji i płynną żelatyną. Wlewamy wszystko do tortownicy.

5. Na wierzchu układamy pozostałe ciastka i dekorujemy jagodami. Wstawiamy do lodówki na kilkanaście godzin.

SAM_1542.JPG

Smacznego życzy

logo_cukrynyskie-250x306

tar-groch-fil_logo

4 comments

Dodaj komentarz