Delikatny gulasz z żołądków drobiowych. Doskonale smakuje z kaszą czy ziemniakami.
Składniki
800 g żołądków drobiowych
1 cebula
liść laurowy
4 ziela angielski
ok. 2 łyżki mąki
1 łyżka śmietany
koperek
sól
pieprz
olej do smażenia
1. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Żołądki dokładnie oczyszczamy i myjemy. Kroimy w plasterki.
2. Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy cebulę. Kiedy się zeszkli wrzucamy żołądki i podsmażamy przez kilka minut.
3. Przekładamy do garnka, zalewamy wodą. Dodajemy ziela angielskie i liść laurowy. Dusimy do miękkości.
4. Zagęszczamy mąką wymieszaną z wodą i zaprawiamy śmietaną. Gulasz doprawiamy solą oraz pieprzem. Na koniec dodajemy posiekany koperek.
Smacznego!
Tania i smaczna propozycja, ja podroby bardzo lubię, ale teraz nie robię, bo mój by nie tknął
PolubieniePolubienie
Kasiu u mnie jest odwrotnie, mój uwielbia i robię dla niego bo ja nie ruszę 😉
PolubieniePolubione przez 1 osoba