Gulasz z żołądków

Delikatny gulasz z żołądków drobiowych. Doskonale smakuje z kaszą czy ziemniakami.

SAM_7016

Składniki

800 g żołądków drobiowych
1 cebula
liść laurowy
4 ziela angielski
ok. 2 łyżki mąki
1 łyżka śmietany
koperek
sól
pieprz
olej do smażenia

SAM_7018

1. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Żołądki dokładnie oczyszczamy i myjemy. Kroimy w plasterki.

2. Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy cebulę. Kiedy się zeszkli wrzucamy żołądki i podsmażamy przez kilka minut.

3. Przekładamy do garnka, zalewamy wodą. Dodajemy ziela angielskie i liść laurowy. Dusimy do miękkości.

4. Zagęszczamy mąką wymieszaną z wodą i zaprawiamy śmietaną. Gulasz doprawiamy solą oraz pieprzem. Na koniec dodajemy posiekany koperek.

SAM_7020

Smacznego!

2 comments

Dodaj komentarz