Szybkie, smaczne i lekkie danie w sam raz na wiosenny posiłek.
Składniki
1 opakowanie makaronu pappardelle z suszonymi pomidorami
1 opakowanie mrożonego bobu ( 450 g )
200 g polędwicy sopockiej
1 łyżka mąki
sól
pieprz
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
1-2 ząbki czosnku
1. Bób gotujemy według przepisu na opakowaniu.
2. Polędwice kroimy w cienkie paski, podsmażamy na odrobinie oleju.
3. Dodajemy przeciśnięty czosnek, bób i zalewamy wodą do maksymalnie 1 cm ponad powierzchnię składników.
4. Gotujemy przez chwilę.
5. Zaprawiamy całość mąką wymieszaną z wodą, dodajemy poszatkowaną natkę pietruszki.
6. Doprawiamy sos solą i pieprzem.
7. Podajemy z ugotowanym makaronem pappardelle.
Smacznego!
[…] Czytaj Dalej (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); […]
PolubieniePolubienie
Ale piękne wiosenne danie 🙂 Kusi oko i podniebienie 🙂
PolubieniePolubienie
Dziękuję Kasiu ☺
PolubieniePolubione przez 1 osoba