Pappardelle z bobem

Szybkie, smaczne i lekkie danie w sam raz na wiosenny posiłek.

SAM_6753a.JPG

Składniki

1 opakowanie makaronu pappardelle z suszonymi pomidorami
1 opakowanie mrożonego bobu ( 450 g )
200 g polędwicy sopockiej
1 łyżka mąki
sól
pieprz
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
1-2 ząbki czosnku

SAM_6758.JPG

1. Bób gotujemy według przepisu na opakowaniu.

2. Polędwice kroimy w cienkie paski, podsmażamy na odrobinie oleju.

3. Dodajemy przeciśnięty czosnek, bób i zalewamy wodą do maksymalnie 1 cm ponad powierzchnię składników.

4. Gotujemy przez chwilę.

5. Zaprawiamy całość mąką wymieszaną z wodą, dodajemy poszatkowaną natkę pietruszki.

6. Doprawiamy sos solą i pieprzem.

7. Podajemy z ugotowanym makaronem pappardelle.

SAM_6752

Smacznego!

3 comments

Dodaj komentarz