Wzbogaciłam zwykłe mielone kotlety rzodkiewką i szczypiorkiem, żeby przemycić synkowi trochę witamin. Udało się, bo zajadał z apetytem.
Składniki
1/2 kg mięsa mielonego
4-5 rzodkiewek
1 jajko
szczypiorek (drobny)
sól
pieprz ziołowy
1,5 szkl płatków kukurydzianych
olej do smażenia
1. Rzodkiewki ścieramy na tarce o drobnych oczkach.
2. Szczypiorek drobno kroimy. Dodajemy do mięsa.
3. Wbijamy jajko, doprawiamy solą oraz pieprzem i dokładnie mieszamy.
4. Płatki kukurydziane przesypujemy na stolnicę, wałkujemy na drobno.
5. Dodajemy odrobinę do mięsa jeśli jest zbyt luźne.
6. Formujemy małe kotleciki, obtaczamy w rozdrobnionych płatkach i smażymy z obu stron.
Smacznego!
[…] Czytaj Dalej (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); […]
PolubieniePolubienie