Kurczak Krispies Rice na trójkolorowym kuskusie

Szybkie i proste danie. Pierś kurczaka obtoczona w majonezie i dmuchanym ryżu jest soczysta i zaskakująco pyszna. Trójkolorowy kuskus dodaje ciekawego smaku.

SAM_6608

Składniki

1 podwójna pierś z kurczaka
2-3 łyżki majonezu
ok. 1 szkl Krispies Rice (dmuchany ryż)
200 g trójkolorowego kuskusu
4-5 małych pomidorów
kawałek brokuła
sól
odrobina oliwy lub oleju

SAM_6613

1. Pierś kurczaka kroimy na mniejsze kawałki. Każdy obtaczamy w majonezie i pokruszonych Krispies Rice.

3. Owijamy w folię i pieczemy około 30 minut w 200 stopniach.

4. Kuskus odrobinę solimy i zalewamy wrzątkiem około 1 cm ponad jego powierzchnię. Przykrywamy. Kiedy napęcznieje, po około 4 minutach, dodajemy odrobinę oliwy lub oleju. Mieszamy dokładnie i zostawiamy jeszcze na chwilę.

5. Podajemy z kurczakiem, ugotowanym na parze brokułem i pokrojonym w ćwiartki pomidorem.

SAM_6605

Smacznego!

1 comments

Dodaj komentarz