Tagi

, , , ,

Mój syn nie przepada za paprykarzem ale ten wyjątkowo zjadł z apetytem. Do jego przygotowania użyłam ryby w oleju i jogurtu naturalnego. Dzięki temu jest bardziej fit.

20160125_151231

Składniki

1,5 szkl ugotowanego ryżu
1 puszka makreli w oleju
1 cebula
2 łyżki jogurtu naturalnego
sól
pieprz ziołowy
papryka słodka w proszku

20160125_151203

1. Makrelę przekładamy na sitko aby pozbyć się nadmiary oleju. Rozdrabniamy widelcem na małe kawałki.

2. Cebulę kroimy z drobną kostkę. dokładamy do ryby. Dodajemy ugotowany ryż, jogurt naturalny. Wszystko dokładnie mieszamy.

3. Doprawiamy sola, pieprzem i papryka w proszku.

4. Amatorom ostrzejszych smaków polecam dodać pieprz cayenne i majonez.

5. Taki paprykarz idealnie komponuje się z kiszonym ogórkiem.

20160125_151231

Smacznego!

Advertisements