Mój syn nie przepada za paprykarzem ale ten wyjątkowo zjadł z apetytem. Do jego przygotowania użyłam ryby w oleju i jogurtu naturalnego. Dzięki temu jest bardziej fit.
Składniki
1,5 szkl ugotowanego ryżu
1 puszka makreli w oleju
1 cebula
2 łyżki jogurtu naturalnego
sól
pieprz ziołowy
papryka słodka w proszku
1. Makrelę przekładamy na sitko aby pozbyć się nadmiary oleju. Rozdrabniamy widelcem na małe kawałki.
2. Cebulę kroimy z drobną kostkę. dokładamy do ryby. Dodajemy ugotowany ryż, jogurt naturalny. Wszystko dokładnie mieszamy.
3. Doprawiamy sola, pieprzem i papryka w proszku.
4. Amatorom ostrzejszych smaków polecam dodać pieprz cayenne i majonez.
5. Taki paprykarz idealnie komponuje się z kiszonym ogórkiem.
Smacznego!
super przepis!
PolubieniePolubienie
Dziękuję 😊
PolubieniePolubienie
Wygląda mega smacznie 😀
PolubieniePolubienie
Dziękuję 🙂 Syn zajadał ze smakiem 😉
PolubieniePolubienie
[…] Czytaj Dalej (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); […]
PolubieniePolubienie