Tagi

, , , ,

Smaczna i ciekawa sałatka. Atrakcyjności dodaje jej makaron z atramentem kałamarnicy oraz soczewica gotowana na parze. Mój syn próbował jeść ją pałeczkami.

 

20160125_152512

Składniki

1/2 opakowania makaronu z atramentem kałamarnicy
1 mały brokuł
1 puszka soczewicy gotowanej na parze firmy Bonduelle
3 jajka ugotowane na twardo
3-4 ogórki kiszone
majonez
musztarda
sól
pieprz

20160125_152626

1. Brokuł gotujemy na parze a makaron w lekko osolonej wodzie. Kiedy przestygną,  rozdrabniamy je na mniejsze kawałki

2. Jajka i ogórki kroimy w kostkę.

3. Soczewicę płuczemy.

4. Wszystkie przygotowane składniki mieszamy z majonezem i odrobiną  musztardy. Doprawiamy solą oraz pieprzem.

20160125_152540

Smacznego życzy

bonduelle_61859

Advertisements