Tagi

, , , , , , ,

Meksykańskie danie w nieco polskim wydaniu. Makaron czekoladowy bardzo fajnie podkreśla smak chili con carne. Takie danie danie możemy zaserwować ukochanemu na Walentynki.

20160123_142032

Składniki

1 opakowanie makaronu czekoladowego
1 puszka meksykańskiego chili con carne firmy Bonduelle
200 g schabu
1 cebula
3 plastry żółtego sera
papryka słodka w proszku
sól
pieprz

20160123_142153

1. Makaron gotujemy w dużej ilości wody z solą.

2. Schab kroimy w kostkę. Podsmażamy na niewielkiej ilości oleju. Pod koniec dodajemy drobno pokrojoną cebulę.

3. Podlewamy odrobiną wody i dodajemy chili con carne. Dusimy pod przykryciem aż mięso zmięknie.

4. Doprawiamy solą, pieprzem oraz słodką papryką w proszku.

5. Ciepły makaron rozkładamy na 4 talerze. Na nim wylewamy sos. Ser kroimy w cienkie paski i posypujemy nim danie.

20160123_141955

Smacznego życzy

bonduelle_61859

Advertisements