Pierś przygotowana tym sposobem jest niezwykle soczysta i miękka. Ku mojemu zdziwieniu zielony kolor nie odstraszył mojego syna. Wręcz przeciwnie, z ogromnym zaciekawieniem zabrał się do konsumowania mięsa w nieco innej barwie niż zwykle.
Składniki
1 pierś z kurczaka
1 łyżka Herbaty Ziemiańskiej firmy Eco Blik
2 łyżki oleju
1 jajko
1 łyżka śmietany
1 łyżeczka mielonego młodego jęczmienia
bułka tarta
sól
pieprz
1. Pierś z kurczaka kroimy w 1 cm plastry.
2. Olej mieszamy z herbatą i marynujemy w nim mięso przez minimum 1 godzinę.
3. Jajko łączymy ze śmietaną.
4. Plastry kurczaka delikatnie oczyszczamy z herbaty. Możemy opłukać pod bieżącą wodą.
5. Moczymy je w mieszance jajeczno- śmietanowej a następnie panierujemy w bułce tartej połączonej z młodym jęczmieniem, solą i pieprzem.
6. Smażymy na dobrze rozgrzanym oleju.
Smacznego życzy
[…] Czytaj Dalej (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); […]
PolubieniePolubienie