Tagi

, , , ,

Zapraszam na pyszne śniadanie. Omlet z duszonymi szparagami jest smaczny i pożywny.

SAM_2233a

Składniki

3 jajka
3 łyżki mleka
2 szparagi
natka pietruszki
sól
pieprz
masło do smażenia

SAM_2234a

1. Szparagi kroimy w cienkie plasterki. Przez chwilę podsmażamy na maśle. Podlewamy odrobiną wody i dusimy do miękkości. Pod koniec doprawiamy solą i pieprzem. Kiedy szparagi będą już miękkie, zdejmujemy pokrywkę aby odparować nadmiar wody.

2. Jajka dokładnie mieszamy z mlekiem. Doprawimy solą i pieprzem. Masę jajeczną wylewamy na rozgrzaną patelnię posmarowaną odrobiną masła. Przykrywamy pokrywką.

3. Kiedy omlet będzie w połowie ścięty posypujemy go duszonymi szparagami i poszatkowana natką pietruszki. Trzymamy pod przykryciem jeszcze przez chwilę. Następnie składamy go na pół. Możemy przewrócić na druga stronę i podsmażyć jeszcze przez chwilę.

SAM_2227a

Smacznego!

Reklamy