Dynia marynowana to doskonała propozycja do sałatek lub dań na ciepło.
Składniki
1 kg dyni bez miąższu i skórki
1 l wody
3/4 szkl cukru
1/2 łyżeczki soli
6 goździków
1/2 szkl octu 10 %
1. Dynię kroimy w niedużą kostkę.
2. Wodę gotujemy z cukrem, goździkami i solą.
3. Do wrzącej wrzucamy dynię i gotujemy przez mniej więcej 10 minut.
4. Kiedy będzie miękka dolewamy ocet, mieszamy i zdejmujemy z ognia.
5. Przekładamy do przygotowanych wcześniej słoików, zakręcamy i pasteryzujemy przez 10 minut.
Smacznego!
[…] szkl czarnego ryżu 3-4 łyżki marynowanej dyni 2 ogórki kiszone 4 suszone pomidory 4 łyżki kukurydzy z puszki natka pietruszki połowa […]
PolubieniePolubienie
[…] Czytaj Dalej (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); […]
PolubieniePolubienie