Danie z kategorii smak dzieciństwa. Taką fasolkę jadałam na wakacjach u cioci.
Składniki
500 g zielonej fasolki szparagowej
3 kiełbaski śląskie
1 cebula
ok. 2 l wody
przecier pomidorowy
sól
pieprz
3 ziela angielskie
2 liście laurowe
chilli
1-2 łyżki mąki
4 jajka
1. Fasolkę gotujemy w podanej ilości osolonej wody.
2. Cebulę kroimy w kostkę. Podsmażamy przez chwilę na oleju. Dodajemy kiełbaski pokrojone w plasterki.
3. Dobrze wysmażone przekładamy do garnka z fasolką.
4. Dorzucamy liście laurowe, ziele angielskie i przecier pomidorowy.
5. Zagęszczamy mąką rozrobioną w 1/5 szkl wody.
6. Doprawiamy chilli oraz pieprzem.
7. Fasolkę podajemy z jajkami ugotowanymi na twardo.
Smacznego!
Wygląda przepysznie 🙂 Ja takiej nigdy nie robiłam.
PolubieniePolubienie
I tak smakuje 🙂 Moje wspomnienie z dzieciństwa 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
[…] Czytaj Dalej (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); […]
PolubieniePolubienie