Pyszna i zdrowa przekąska dla amatorów cukinii i grzybów. Można upiec ją w piekarniku lub usmażyć na patelni.
Składniki
1 cukinia
1 jajko
kilka suszonych grzybów
2-3 łyżki otrąb żytnich
sól
pieprz
1. Grzyby mielimy w młynku do kawy, mieszamy z otrębami.
2. Cukinię kroimy w 1 centymetrowe plastry. Z obu stron oprószamy solą oraz pieprzem.
3. Panierujemy w jajku i przygotowanej wcześniej mieszance.
4. Obsmażamy na oleju z obu stron lub pieczemy w piekarniku.
Smacznego!
Muszę koniecznie wypróbować 🙂
PolubieniePolubienie
Polecam 😉 Otręby można zmielić, panierka będzie lepsza. Ja już czasu na to nie miałam.
PolubieniePolubione przez 1 osoba
[…] Czytaj Dalej (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); […]
PolubieniePolubienie