Warzywa duszone to prosty i smaczny dodatek do ryżu.
Składniki
4-5 pieczarek
1 papryka czerwona
1 puszka groszku firmy Jamar
kawałek pora
sól
pieprz
olej
1. Pieczarki kroimy w małe plasterki a pora i paprykę w paski.
2. Do garnka wlewamy odrobinę oleju. Kiedy dobrze się rozgrzeje wrzucamy pokrojone warzywa.
3. Podsmażamy przez chwilę.
4. Zalewamy 1/4 szklanki wody i dusimy do miękkości.
5. Pod koniec dokładamy opłukany groszek.
6. Doprawiamy solą i pieprzem.
7. Tak przygotowane warzywa podajemy z ciepłym ryżem.
Smacznego życzy
Pyszne połączenie smaków 🙂
PolubieniePolubienie
[…] Czytaj Dalej (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); […]
PolubieniePolubienie
Pysznie Gosiu 🙂 uwielbiam takie dodatki do obiadu 🙂
PolubieniePolubienie
Dziękuję Asiu 🙂
PolubieniePolubienie