Szybka, smaczna i pożywna to podstawowe zalety tej sałatki. Polecam na wiosenną kolację zamiast kanapek.
Składniki
1 szkl kaszy kuskus
2 jajka
1 puszka czerwonej fasoli firmy Jamar
kawałek pora
5 plastrów szynki z komina
2-3 ogórki kiszone
sól
pieprz
olej rzepakowy
1. Kaszę kuskus odrobinę solimy i zalewamy wrzątkiem do 1 cm ponad powierzchnię. Przykrywamy i czekamy aż napęcznieje.
2. Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w kostkę razem z ogórkiem, porem i szynką.
3. Fasolę płuczemy pod bieżącą wodą.
4. Wszystkie składniki dobrze mieszamy z odrobiną oleju. Doprawiamy solą i pieprzem.
Smacznego życzy
Jak z kuskusem, to u mnie zniknie szybciej niż się ją przygotowuje 🙂
PolubieniePolubienie