Szybka i smaczna surówka do obiadu. Ze względu na zawartość soczewicy jest bardziej wartościowa i pożywna.
Składniki
1 szkl ugotowanej zielonej soczewicy
1 mała puszka kukurydzy złocistej firmy Bonduelle
1/2 kapusty pekińskiej
1-2 ogórki kiszone
natka pietruszki
koperek
ocet jabłkowy firmy Jamar
sól
pieprz ziołowy
1. Kapustę drobno szatkujemy.
2. Ogórki kroimy w kostkę.
3. Warzywa mieszamy z soczewicą i opłukaną kukurydzą.
4. Dodajemy poszatkowany koperek i natkę pietruszki.
5. Doprawiamy surówkę octem jabłkowym, solą i pieprzem.
Smacznego życzy
Pyszna i zdrowsza niż samo zielone tylko 🙂
PolubieniePolubienie
Dokładnie tak ☺
PolubieniePolubione przez 1 osoba
[…] Czytaj Dalej (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); […]
PolubieniePolubienie