Surówka z soczewicą i kapustą pekińską

Szybka i smaczna surówka do obiadu. Ze względu na zawartość soczewicy jest bardziej wartościowa i pożywna.

SAM_6527

Składniki

1 szkl ugotowanej zielonej soczewicy
1 mała puszka kukurydzy złocistej firmy Bonduelle
1/2 kapusty pekińskiej
1-2 ogórki kiszone
natka pietruszki
koperek
ocet jabłkowy firmy Jamar
sól
pieprz ziołowy

SAM_6548

1. Kapustę drobno szatkujemy.

2. Ogórki kroimy w kostkę.

3. Warzywa mieszamy z soczewicą i opłukaną kukurydzą.

4. Dodajemy poszatkowany koperek i natkę pietruszki.

5. Doprawiamy surówkę octem jabłkowym, solą i pieprzem.

SAM_6535

Smacznego życzy

jamar_logo

bonduelle_logo_facebook

3 comments

Dodaj komentarz