Słodka wariacja z makaronem. Danie bardzo szybkie, bardzo proste i do tego bardzo smaczne. Propozycja odpowiednia szczególnie dla niejadków.
Składniki
1 opakowanie czekoladowego makaronu
1 banan
200 g dyni bez skórki
30 ml śmietany 30 %
1 łyżeczka cukru waniliowego
6 kostek mlecznej czekolady
2 kostki białej czekolady
1. Dynię kroimy w kostkę i gotujemy na parze. Dodajemy do niej kawałki banana. Wszystko dokładnie blendujemy.
2. Pure przekładamy do garnka i podgrzewamy ze śmietanką oraz cukrem waniliowym. Możemy również zastąpić go odrobiną miodu i ekstraktu waniliowego.
3. Całość podgrzewamy przez chwilę. Im dłużej ,tym sos będzie coraz bardziej gęsty. Makaron gotujemy al dente. Podajemy go z odrobiną musu, roztopioną mleczną czekoladą i wiórkami z białej kostki.
Smacznego!
Z chęcią bym zjadła takie danie 🙂
PolubieniePolubienie
Częstuj się Asiu 🙂
PolubieniePolubienie