Mała słodka przyjemność na poprawę humoru. Trochę owoców, czekolady oraz jogurtu i czego chcieć więcej na jesienną chandrę.
Składniki
400 g jogurtu greckiego
2 łyżeczki rozpuszczalnego kakao
2 łyżeczki cukru waniliowego
kilka winogron
1 figa
4 kostki mlecznej czekolady
czekoladowe gwiazdki
2 plastry nektarynki
1.1/3 część jogurtu greckiego mieszamy z rozpuszczalnym kakao. Pozostałą łączymy z cukrem waniliowym. Na dno szklanek wkładamy całe winogrona. Dodajemy połowę waniliowego jogurtu.
2. Na wierzchu układamy pokrojoną mleczną czekoladę a na niej kakaowy jogurt. Dalej pokrojoną figę i resztę waniliowego jogurtu.
3. Deser posypujemy czekoladowymi gwiazdkami i wkładamy po plasterku nektarynki. Układamy po 4 połówki winogron.
Smacznego!