Aromatyczna i smaczna pasta do pieczywa, jajek czy innych faszerowanych przekąsek. Jej smak to głownie zasługa wędzonego twarogu, który złagodziłam jogurtem naturalnym o zielonym groszkiem.
Składniki
1 twaróg wędzony
ok. 100 g jogurtu naturalnego
1-2 ząbki czosnku
4 łyżki groszku tradycyjnego firmy Bonduelle
szczypiorek
biały pieprz
papryka słodka w proszku
1. Twaróg rozdrabniamy, wrzucamy do malaksera.
2. Dodajemy groszek, czosnek oraz poszatkowany szczypiorek.
3. Składniki miksujemy dolewając stopniowo jogurt.
4. Kiedy uzyskamy odpowiednią konsystencję, doprawiamy pastę białym pieprzem oraz papryką słodką w proszku.
Smacznego życzy
ooooo takiej jeszcze nie jadłam a twaróg wędzony uwielbiam:)
PolubieniePolubienie
Pierwszy raz go spróbowałam i bardzo mi posmakował 🙂
PolubieniePolubienie
[…] Czytaj Dalej (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); […]
PolubieniePolubienie