Pasta z wędzonego twarogu i groszku

Aromatyczna i smaczna pasta do pieczywa, jajek czy innych faszerowanych przekąsek. Jej smak to głownie zasługa wędzonego twarogu, który złagodziłam jogurtem naturalnym o zielonym groszkiem.

SAM_0589a.JPG

Składniki

1 twaróg wędzony
ok. 100 g jogurtu naturalnego
1-2 ząbki czosnku
4 łyżki groszku tradycyjnego firmy Bonduelle 
szczypiorek
biały pieprz
papryka słodka w proszku

SAM_0576.JPG

1. Twaróg rozdrabniamy, wrzucamy do malaksera.

2. Dodajemy groszek, czosnek oraz poszatkowany szczypiorek.

3. Składniki miksujemy dolewając stopniowo jogurt.

4. Kiedy uzyskamy odpowiednią konsystencję, doprawiamy pastę białym pieprzem oraz papryką słodką w proszku.

SAM_0585.JPG

Smacznego życzy

bonduelle_61859

3 comments

Dodaj komentarz