Kolejne pyszne połączenie wiśni i czarnej porzeczki. Takie owoce wspaniale nadają się do ciast i deserów.
Składniki
2 l wydrylowanych wiśni
1 l czarnych porzeczek
1 kg cukru
1 l wody
1. Porzeczki zalewamy wodą, gotujemy i odstawiamy. Kiedy przestygną, cedzimy przez bardzo gęste sitko lekko wyciskając owoce.
2. Do powstałego soku dodajemy cukier i gotujemy na niewielkim ogniu do momentu całkowitego rozpuszczenia. Wiśnie przekładamy do średniej wielkości słoików.
3. Zalewamy gorącym sokiem, dokładnie zakręcamy. Pasteryzujemy 10 minut.
Smacznego!
łał, takie domowe naturalne- pyszne 🙂
PolubieniePolubienie
Dziękuję i polecam 🙂
PolubieniePolubienie
[…] Czytaj Dalej (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); […]
PolubieniePolubienie