Taki kulinarny psikus. Pomysł na „polski kawior” podsunęła mi znajoma.
Składniki
1 puszka chili con carne firmy Bonduelle
1 kiełbaska śląska
1 torebka kaszy jaglanej
1-2 buraki
1 łyżeczka koncentratu czosnkowego firmy Proeco Polska
sól
1. Kiełbaskę kroimy w cienkie plasterki, podsmażamy na patelni.
2. Dodajemy chili con carne, koncentrat czosnkowy i dusimy przez chwilę.
3. Kaszę jaglaną gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem buraków pokrojonych w plastry.
4. Powinna delikatnie zabarwić się na różowo. Będzie miała również trochę inny smak.
Smacznego życzy
[…] Czytaj Dalej (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); […]
PolubieniePolubienie
Fajny pomysł 🙂
PolubieniePolubienie
Dziękuję bardzo 🙂
PolubieniePolubienie