Tagi

, , , , , , ,

Jajka faszerowane to fantastyczna przystawka na każdą okazję. Moje wypełniłam pastą z soczewicy i ćwikły.

SAM_6176.JPG

Składniki

10 jajek
1 puszka Soczewicy Gotowanej na Parze firmy Bonduelle
2-3 łyżeczki Ćwikły z Piekła Rodem
1 łyżka oleju
1 łyżka majonezu
1 łyżka posiekanego szczypiorku
sól himalajska
pieprz
papryka słodka w proszku
sos sojowy

SAM_6189

1. Jajka gotujemy na twardo. Obieramy ze skorupek, kroimy na połówki i wyjmujemy żółtka.

2. Umieszczamy je w malakserze razem z opłukaną soczewicą, ćwikłą, olejem, majonezem i szczypiorkiem. Miksujemy.

3. Doprawiamy według uznania sola, pieprzem, papryką w proszku i sosem sojowym.

4. Amatorom bardziej pikantnych smaków polecam dodać więcej ćwikły.

5. Gotową pastę przekładamy do dekoratora i wyciskamy w miejsca po żółtkach.

6. Żeby nasza przystawka wyglądała bardziej atrakcyjnie możemy ją dowolnie udekorować. Ja użyłam cieciorki, kukurydzy, kawałka pora i majonezu wymieszanego z młodym jęczmieniem w proszku.

SAM_6195.JPG

Smacznego życzy

bonduelle_61859

logo-proeco

 

Advertisements