Jajka faszerowane to fantastyczna przystawka na każdą okazję. Moje wypełniłam pastą z soczewicy i ćwikły.
Składniki
10 jajek
1 puszka Soczewicy Gotowanej na Parze firmy Bonduelle
2-3 łyżeczki Ćwikły z Piekła Rodem
1 łyżka oleju
1 łyżka majonezu
1 łyżka posiekanego szczypiorku
sól himalajska
pieprz
papryka słodka w proszku
sos sojowy
1. Jajka gotujemy na twardo. Obieramy ze skorupek, kroimy na połówki i wyjmujemy żółtka.
2. Umieszczamy je w malakserze razem z opłukaną soczewicą, ćwikłą, olejem, majonezem i szczypiorkiem. Miksujemy.
3. Doprawiamy według uznania sola, pieprzem, papryką w proszku i sosem sojowym.
4. Amatorom bardziej pikantnych smaków polecam dodać więcej ćwikły.
5. Gotową pastę przekładamy do dekoratora i wyciskamy w miejsca po żółtkach.
6. Żeby nasza przystawka wyglądała bardziej atrakcyjnie możemy ją dowolnie udekorować. Ja użyłam cieciorki, kukurydzy, kawałka pora i majonezu wymieszanego z młodym jęczmieniem w proszku.
Smacznego życzy
[…] Czytaj Dalej (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); […]
PolubieniePolubienie
Pięknie się prezentują 🙂 A do tego są apetyczne i zdrowe 🙂
PolubieniePolubienie
Dziękuję Kasiu 🙂 Miałam wenę na różne połączenia smaków 😉
PolubieniePolubione przez 1 osoba