Smaczna propozycja na szybkie i lekkie danie. Lekko pikantne pęczotto smakuje zarówno w wersji wegetariańskiej jak i z kurczakiem.
Składniki
1 szkl pęczaku
1/2 szkl zielonej soczewicy
1 puszka mieszanki warzywnej Mexico Bonduelle
1 ząbek czosnku
1 mała cebula
sól
pieprz
papryka słodka i ostra w proszku
1. Pęczak i soczewicę gotujemy osobno w lekko osolonej wodzie.
2. Na patelni podsmażamy drobno poszatkowaną cebulę, dodajemy przeciśnięty czosnek i przepłukane warzywa z puszki.
3. Chwilę podsmażamy i dokładamy pęczak z soczewicą.
4. Całość doprawiamy solą, pieprzem i papryką według uznania.
5. Jeżeli chcemy, żeby danie było bardziej treściwe, możemy dodać ugotowane wcześniej mięso z kurczaka.
Smacznego życzy
[…] Czytaj Dalej […]
PolubieniePolubienie