Pęczotto Mexico

Smaczna propozycja na szybkie i lekkie danie. Lekko pikantne pęczotto smakuje zarówno w wersji wegetariańskiej jak i z kurczakiem.

IMG_20191217_105203

Składniki

1 szkl pęczaku
1/2 szkl zielonej soczewicy
1 puszka mieszanki warzywnej Mexico Bonduelle
1 ząbek czosnku
1 mała cebula
sól
pieprz
papryka słodka i ostra w proszku

IMG_20191217_105256

1. Pęczak i soczewicę gotujemy osobno w lekko osolonej wodzie.

2. Na patelni podsmażamy drobno poszatkowaną cebulę, dodajemy przeciśnięty czosnek i przepłukane warzywa z puszki.

3. Chwilę podsmażamy i dokładamy pęczak z soczewicą.

4. Całość doprawiamy solą, pieprzem i papryką według uznania.

5. Jeżeli chcemy, żeby danie było bardziej treściwe, możemy dodać ugotowane wcześniej mięso z kurczaka.

IMG_20191217_105129

Smacznego życzy

bonduelle_logo_facebook

 

1 comments

Dodaj komentarz