Tykwa to roślina ozdobna z rodziny dyniowatych. Jest jak najbardziej jadalna ale mało powszechna jako składnik. Moja pierwsza propozycja to racuchy drożdżowe z dodatkiem startej tykwy.
Składniki
150 g mąki
2 jajka
1 szkl maślanki
10 g drożdży
40 g brązowego cukru
3/4 łyżeczki cynamonu
1/2 szkl startej tykwy
olej do smażenia
cukier puder do posypania
1. Drożdże rozpuszczamy w odrobinie ciepłej maślanki z dodatkiem łyżeczki brązowego cukru.
Smacznego!
Wyglądają bardzo apetycznie 🙂 Ja tykwę ostatnio w markecie podziwiłam, ale nie kupiłam, bo nie wiedziałabym z nią zrobić, a Ty widzę szalejesz 🙂
PolubieniePolubienie
Dziękuję Kasiu 🙂 Jest bardzo smaczna, mam jeszcze jedną więc poszaleję bardziej 😉 Sama spróbuj a przekonasz się, że warto 😉
PolubieniePolubione przez 1 osoba