Zrazy z czerwoną fasolą

Bardzo smaczne danie, do przygotowania w szybki sposób. Pyszne zrazy faszerowane czerwoną fasolą, podane z sosem koperkowym i ulubionymi dodatkami to pomysł, nie tylko, na codzienny obiad.

IMAG0537a

Składniki

4 plastry schabu
4 plastry dowolnej wędliny (polędwicy, szynki)
1 mała puszka czerwonej fasoli Bounduelle
sól
pieprz
ok. 4 łyżki mąki
1 łyżka śmietany
2 ziela angielskie
1 liść laurowy
koperek
olej do smażenia

IMAG0539

1. Plastry schabu rozbijamy tak jak na kotlety. Oprószamy solą i pieprzem z obu stron.

2. Na każdym układamy po plasterku wędliny i kilka czerwonych fasolek.

3. Mięso ostrożnie zawijamy. Możemy wbić wykałaczki, aby całość nie rozpadła się.

4. Zrazy obtaczamy w mącę i obsmażamy na oleju.

5. Zalewamy wodą, dodajemy ziele i liść, dusimy.

6. Kiedy mięso będzie miękkie wyjmujemy je na talerz a pozostały wywar zagęszczamy mąką. Zaprawiamy śmietaną i dodajemy poszatkowany koperek. W razie potrzeby doprawiamy solą i pieprzem.

IMAG0535a

Smacznego życzy

bonduelle_logo_facebook

2 comments

Skomentuj

Proszę zalogować się jedną z tych metod aby dodawać swoje komentarze:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s