Tagi

, , , , , , , ,

Szybkie danie a do tego bardzo smaczne. Gulasz wieprzowy z kukurydzą podałam w towarzystwie czarnego ryżu.

SAM_1827a

Składniki

500 g schabu
1 puszka kukurydzy z chilli Bonduelle
500 ml przecieru pomidorowego
świeża bazylia
papryka słodka w proszku
sól
pieprz
1 ząbek czosnku

SAM_1836.JPG

1. Mięso kroimy w kostkę. Podsmażamy na dobrze rozgrzanym oleju.

2. Zalewamy przecierem pomidorowym i dusimy.

3. Dodajemy sól, przeciśnięty czosnek oraz opłukaną kukurydze z chilli. Kiedy mięso będzie już prawie miękkie doprawiamy papryką w proszku oraz pieprzem.

4. Dodajemy poszatkowaną bazylię. Żeby gulasz był bardziej gęsty, zdejmujemy pokrywkę i odparowujemy nadmiar wody.

5. Gotowy podajemy z czarnym ryżem.

SAM_1824

Smacznego życzy

bonduelle_61859

Advertisements