Szybkie danie a do tego bardzo smaczne. Gulasz wieprzowy z kukurydzą podałam w towarzystwie czarnego ryżu.
Składniki
500 g schabu
1 puszka kukurydzy z chilli Bonduelle
500 ml przecieru pomidorowego
świeża bazylia
papryka słodka w proszku
sól
pieprz
1 ząbek czosnku
1. Mięso kroimy w kostkę. Podsmażamy na dobrze rozgrzanym oleju.
2. Zalewamy przecierem pomidorowym i dusimy.
3. Dodajemy sól, przeciśnięty czosnek oraz opłukaną kukurydze z chilli. Kiedy mięso będzie już prawie miękkie doprawiamy papryką w proszku oraz pieprzem.
4. Dodajemy poszatkowaną bazylię. Żeby gulasz był bardziej gęsty, zdejmujemy pokrywkę i odparowujemy nadmiar wody.
5. Gotowy podajemy z czarnym ryżem.
Smacznego życzy
Smakowity gulasz 🙂 Czarnego ryżu jeszcze nie spotkałam, chętnie spróbuję 🙂
PolubieniePolubienie
Dziękuje i polecam 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Pingback: Gulasz wieprzowy z kukurydzą | FlyB Kulinaria