Tagi

, , , , , , , ,

Puszyste i lekko wilgotne naleśniki z dodatkiem mąki kokosowej. Same lub w połączeniu z jogurtem czy owocami wspaniale nadają się na pyszne śniadanie. Mój syn był nimi zachwycony.

SAM_1246a

Składniki

1 szkl mąki pszennej
1/2 szkl mąki kokosowej Targroch
2 jajka
ok. 2 szkl mleka
1 łyżeczka cukru kokosowego Targroch

SAM_1251.JPG

1. Mleko wlewamy do miski, dodajemy jajka i cukier kokosowy. Miksujemy przez chwilę. Stopniowo dosypujemy obie mąki.

2. Ciasto powinno być gęste ale nie za bardzo. Mąka kokosowa wchłania znacznie więcej płynów niż pszenna, dlatego w razie potrzeby dolewamy jeszcze trochę mleka.

3. Na dobrze rozgrzanej patelni smażymy równe naleśniki. Powinny być ciemne na wierzchu a białe w środku.

SAM_1246a

Smacznego życzy

tar-groch-fil_logo

 

Reklamy