Tagi

, , , , , , ,

Pyszny deser dla wielbicieli cudownych nasion chia, pistacji i czekolady. Przygotowanie go jest banalnie proste.

SAM_0656a.JPG

Składniki

250 ml napoju mlecznego o smaku pistacjowo- kokosowym
3 łyżki nasion chia
250 ml śmietanki 30 %
80 g gorzkiej czekolady

sam_0653a

1. Nasiona zalewamy mlecznym napojem, dobrze mieszamy i wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Kiedy napęcznieją przelewamy je do małych słoiczków.

2. Czekoladę rozpuszczamy nad parą.

3. Śmietanę ubijamy na sztywno. 1/4 część odkładamy do dekoracji.

4. Płynną czekoladę dolewamy do ubitej śmietany. Podczas miksowania powinny utworzyć się niewielkie grudki czekolady.

5. Mus wykładamy na pudding.

6. Deser wykańczamy bitą śmietaną. Wstawiamy do lodówki.

sam_0656a

Smacznego!

Advertisements