Tagi

, , , ,

 

 

 

Pożywna, smaczna i kolorowa zupa dla amatorów wszelkich rodzajów fasoli. Doprawiona czosnkiem wspaniale rozgrzewa i uodparnia.

SAM_0462a.JPG

Składniki

1 puszka mix fasoli z cieciorką firmy Bonduelle
1 puszka fasoli gotowanej na parze firmy Bonduelle
1 marchewka
1/2 pietruszki
kawałek selera
4-5 ziemniaków
1 czerwona papryka
koncentrat pomidorowy
1 ząbek czosnku
1,5 l bulionu warzywnego
sól
pieprz
natka pietruszki
kurkuma
curry
1 łyżka mąki

sam_0490

1. Bulion podgrzewamy. Dodajemy obrane i pokrojone warzywa, oprócz ziemniaków.

2. Te dorzucamy dopiero po 15 minutach.

3. Dokładamy przeciśnięty czosnek, koncentrat pomidorowy, curry i kurkumę.

4. Kiedy ziemniaki będą miękkie, wrzucamy opłukaną fasolę i mix z cieciorką.

5. Zupę doprawiamy solą oraz pieprzem i zagęszczamy mąką wymieszaną w 1/5 szklanki wody.

6. Podajemy z poszatkowaną, świeżą natką pietruszki.

sam_0459

Smacznego życzy

bonduelle_61859

Advertisements