Tagi

, , , , ,

Bardzo smaczny dodatek, miedzy innymi, do samosów. Pikantny, lekko czosnkowy smak dipu doskonale komponuje się z łagodnymi przekąskami.

1a

Składniki

2 łyżki posiekanej natki pietruszki
2 łyżki posiekanego koperku
2 łyżki posiekanego szczypiorku
2-3 rzodkiewki
3-4 marynowane kurki lub inne grzyby
1-2 ząbki czosnku
3/4 szkl jogurtu naturalnego
1/2 szkl śmietany 12 %
1/2 szkl majonezu
sól ( najlepiej himalajska)
pieprz kolorowy
papryka słodka i ostra w proszku

5b

1. Majonez, śmietanę i jogurt dokładnie mieszamy.

2. Dodajemy pokrojone w drobną kostkę grzybki i czosnek, starte na tarce rzodkiewki oraz poszatkowaną zieleninę.

3. Doprawiamy solą, pieprzem i obiema paprykami.

4. Dip przygotowujemy przed samym podaniem.

1a

Smacznego!

Advertisements