Tagi

, , , , , , , ,

Wyrazista a zarazem delikatna pasta doskonale pasuje do Chrupkiego Kukurydziano-Gryczanego Pieczywa firmy Tovago. Kawior z bakłażana idealnie skomponował się z indykiem i przyprawami.

SAM_6150.JPG

Składniki

ugotowane lub upieczone mięso z indyka ( użyłam 2 podudzia )
1 słoik kawioru z bakłażana firmy Proeco Polska
1 łyżeczka koncentratu czosnkowego firmy Proeco Polska
1 łyżeczka pasty pietruszkowej firmy Proeco Polska
3 łyżki majonezu
kolorowy pieprz
sól himalajska
papryka słodka w proszku

SAM_6160.JPG

1. Mięso z indyka obieramy, kroimy na mniejsze kawałki.

2. Wkładamy je do malaksera, dodajemy kawior z bakłażana, koncentrat czosnkowy, pastę pietruszkową, majonez i miksujemy.

3. Doprawiamy solą himalajską, kolorowym pieprzem i papryką słodką w proszku.

4. Konsystencja powinna być puszysta i wyrazista w smaku. W razie potrzeby dodajemy więcej majonezu.

5. Pastę podajemy z pysznym kukurydziano-gryczanym pieczywem firmy Tovago. W połączeniu z tym rodzajem chrupkiego chlebka nasza przystawka jest lekka a zarazem pożywna.

SAM_6135.JPG

Smacznego życzy

tovago-logo

logo-proeco

Advertisements