Bardzo apetyczna babka z dodatkiem kaszy manny poleca się na Wielkanoc. Dzięki mące firmy Lubella jest naprawdę puszysta i delikatna.
Składniki
1 jajko
50 g masła
120 g kaszy manny
120 g mąki ziemniaczanej
250 g mąki Puszystej Tortowej firmy Lubella
150 g cukru
ok. 125 ml mleka
2 łyżeczki proszku do pieczenia
ekstrakt migdałowy
1. Jajko ucieramy z cukrem i utartym wcześniej masłem.
2. Stopniowo dosypujemy pozostałe składniki w odpowiedniej kolejności: najpierw mąkę puszystą tortową, następnie ziemniaczaną, kaszę mannę, proszek do pieczenia, mleko i ekstrakt migdałowy. Ciasto powinno być dość gęste.
3. Przekładamy je do foremki wysmarowanej masłem i obsypanej pokruszonymi biszkoptami. Pieczemy około 50 minut w 200 stopniach.
4. Kiedy ostygnie wyjmujemy z formy i dowolnie dekorujemy. Ja użyłam do tego mlecznej czekolady rozpuszczonej w kilku łyżkach mleka.
Smacznego życzy
Ale smakowicie to wygląda! Jadłabym 🙂
PolubieniePolubienie
Dziękuję i proszę się częstować 😉
PolubieniePolubienie
[…] Czytaj Dalej (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); […]
PolubieniePolubienie
Wygląda pysznie 🙂
PolubieniePolubienie
Dziękuję Asiu 😊
PolubieniePolubienie