Makaron z duszonymi warzywami i cieciorką

Szybkie i smaczne danie jednogarnkowe. Dodatek cieciorki sprawia, że jest pożywne i wegetariańskie.

SAM_4986

Składniki

1 opakowanie makaronu kokardki
1 puszka cieciorki gotowanej na parze firmy Bonduelle
2 marchewki
1 pietruszka
kawałek selera
kawałek pora
1 cebula
natka pietruszki
sól
pieprz
1 łyżka oleju
przyprawa Torino włoska firmy Rafex

SAM_4992

1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie.

2. Warzywa obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Cebulę oraz pora kroimy w cienkie paski.

3. Do garnka wlewamy olej, dodajemy warzywa i podsmażamy przez chwilę. Podlewamy odrobiną wody. Dusimy pod przykryciem przez około 15 minut.

4. Cieciorkę płuczemy, dodajemy do garnka razem z ugotowanym makaronem i poszatkowaną natką pietruszki. Doprawiamy solą i pieprzem i przyprawą włoską. Dusimy jeszcze przez chwilę.

SAM_5012

Smacznego życzy

5 comments

Dodaj komentarz