Tagi

, , , ,

Zwykła sałatkę z tuńczyka urozmaiciłam czerwonym ryżem i czosnkową cebulą. Można podawać ją w dwóch wersjach z majonezem lub bez.

SAM_4913

Składniki

2 torebki czerwonego ryżu ( 200 g )
2 puszki tuńczyka
1 mała puszka Kukurydzy Złocistej Bonduelle
2 ogórki kiszone
kawałek pora
1 cebula czosnkowa
natka pietruszki
sól
pieprz
ewentualnie majonez

SAM_4907

1. Ryż gotujemy w osolonej wodzie pod przykryciem przez 20 minut.

2. Tuńczyka (w oleju lub w wodzie) oraz kukurydzę odcedzamy.

3. Ogórki, pora i cebulę kroimy w kostkę. Natkę pietruszki szatkujemy.

4. Zimny, ugotowany ryż mieszamy z resztą składników, doprawiamy solą, pieprzem i ewentualnie majonezem.

SAM_4910

Smacznego!

Reklamy